Memento (2000)

Post adaugat in [ Thriller ]

Facut in 2000 filmul Memento nu are o idee inovatoare, ma refer la faptul ca incepe cu finalul, Pulp Fiction a fost facut cu sase ani mai devreme, prin 2002 a mai fost si Irréversible tot in acelasi gen.
Totusi filmul este deosebit cu un scenariu beton si o intriga extrem de captivanta. Mana regizorului si scenaristului Christopher Nolan se cunoaste. Christopher Nolan are decat opt filme regizate, putine dar toate sunt bune. In 2000 a facut Memento, in 2005 a reanviat seria Batman cu Batman Begins, apoi a scos The Prestige pentru ca anul acesta sa faca The Dark Knight.
Filmul iti pune mintea la contributie, nu accepta nicio lipsa de atentie, ai pierdut putin sirul, trebuie sa dai inapoi, altfel nu mai intelegi nimic, si asa, nimeni in afara de Nolan nu stie sigur ce s-a intamplat de fapt, noi restul, traim cu speranta ca stim.
Dupa inceputul filmului esti putin confuz, pana iti dai sema ca tocmai ai vazut finalul, nu o sa-l mai vezi niciodata, filmul are decat un sens, spre inceput. Sunt momente in film in care ti se pare ca intelegi totul, pana cand… pac, totul se prabuseste, psihologia este la ea acasa. Pana la urma daca il urmaresti atent, incepi sa-ti dai seama despre ce este vorba, insa nu vei fi niciodata sigur ca sti adevarul. Filmul este complicat si datorita faptului ca exista doua povesti care par sa nu aibe legatura una cu alta insa la un moment dat se intersecteaza si duc la alcatuirea unui puzzle caruia ii vei da sau nu de cap.
Povestea in cateva cuvinte la Memento este asa:
Leonard (Guy Pearce) sufera de o boala stranie: pierderea de memorie pe termen scurt, aproximativ 2 minute. Leonard incearca sa il gaseasca pe ucigasul sotiei sale, dar este impiedicat de boala, pentru a reusi este nevoit sa-si tatueze pe corp diferite cuvinte, sa scrie zeci de bileltele si sa faca o gramada de poze cu un aparat Polaroid. In cercetarile lui este ajutat sau impiedicat de ospatarita Natalie (Carrie-Anne Moss) si de Teddy Gammell (Joe Pantoliano).

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 4.00 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 1,543 afisari

Adauga Comentariu

Close