The Duchess (2008)

Post adaugat in [ Drama, Romantic ]

The Duchess este un film de atmosfera, un film pe care atunci cand il urmaresti reuseste sa-ti dea impresia ca te afli in anul 1770. Interpretarea, costumele, decorul si muzica sunt responsabile de atmosfera secolului 18. De remarcat la acest film este interpretarea, actorii reusesc sa intre atat de bine in pielea personajelor incat putem spune, fara sa gresim prea mult, ca majoritatea se afla la cel mai bun rol din cariera, mai ales Ralph Fiennes si Keira Knightley.
Din pacate pentru film, lucrurile bune se cam opresc aici. Povestea filmului nu impresioneaza cu nimic, nu transmite nimic. Cel putin eu, nu as putea sa simt aproape nimic pentru Georgiana (Keira Knightley), oricate greutati ar avea in casnicie, gandul meu se duce mereu la inceputul filmului, cand ea, o tanara de 17 ani se joaca cu un grup de tineri, in timp ce in casa, in spatele usilor inchise, mama ei ii negocia casatoria cu Ducele de Devonshire (Ralph Fiennes). Dupa negociere, Georgiana este chemata de mama ei si ii spune ca urmeaza sa se casatoareasca cu Ducele, reactia Georgianei este cea care ma face mai tarziu sa fiu insensibil la greutatile ei din casnicie. Este de acord cu aceasta casatorie, chiar daca il vazuse pe Ducele de Devonshire decat de doua ori in viata, chiar daca afara pe iarba o astepta cel caruia ii facuse ochi dulci, Charles Grey (Dominic Cooper), chiar daca diferenta de varsta intre ea si duce este mare, gandul ca va devenii Ducesa de Devonshire o face sa zica DA. Se numeste casatorie din interes, nu poti cere iubire si respect din partea celui cu care te casatoresti din interes.
Din momentul in care Georgiana a devenit The Duchess, putem spune ca Ducele de Devonshire si-a respectat promisiunile.
Sunt sigur ca Ducesa de Devonshire a facut lucruri mult mai interesante in viata, sunt sigur de asta, dar filmul nu a vrut sa ni le arate, a batut moneda pe viata intima a ducesei si nu a pus-o deloc intr-o lumina favorabila pe ducesa, din film nu se vede deloc ca a fost o femeie influenta a acelor vremuri, ne este doar scris pe ecran. S-a casatorit din interes, niciodata nu reuseste sa-si impuna punctul de vedere, daca pune piciorul in prag il pune doar sa si-l prinda mai bine in usa, de fiecare data renunta si face cum doreste Ducele de Devonshire.
In concluzie, filmul The Duchess beneficiaza de o intrepretare superba din partea tuturor actorilor, autenticitatea decorurilor si costumelor dau atmosfera filmului, dar toate astea trebuiau sa completeze povestea filmului si la The Duchess tocmai povestea nu convinge.

Subtitrare The Duchess

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 4.33 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 6,575 afisari

Adauga Comentariu

Close