WALL·E (2008)

Post adaugat in [ Animatie ]

WALL·E este de departe cel mai bun film de animatie al lui 2008 si de la Finding Nemo si pana in prezent nu am vazut o productie Pixar care sa ma incante atat de mult, chiar daca intre timp au mai facut animatiile The Incredibles, Cars si Ratatouille, excelente si acestea de altfel.
Pe langa faptul ca din punct de vedere tehnic filmul este impecabil, este incredibil cat reuseste Pixar cu acest film sa transmita cu atat de putine cuvinte, cat de magistral au putut sa creeze o scena cu doi robotei care danseaza in spatiu, un adevarat dans al iubirii.
Filmul este in principal o comedie originala si plina de mesaje, despre un robotel tenace a carui misiune era aceea de a face curat intr-o lume in care domneste gunoiul. Ramas singur dupa 700 de ani, ceilalti roboti defectandu-se, WALL·E continua zi de zi sa adune si sa depoziteze gunoiul.
Filmul transmite permanent ceva, singuratatea apasatoare la inceput, rutina, tenacitatea robotelului in a-si incarca bateriile in fiecare dimineata pregatindu-se pentru inca o zi de facut curatenie, la fel ca in ultimii 700 de ani, curiozitatea de copil in colectionarea diferitelor obiecte pe care le considera valoroase, placerea cu care asculta seara de seara melodiile dupa o caseta de video veche, melodii care-i trezesc instinctul de cuplu.
Filmul devine cu adevarat interesant odata cu aparitia lui EVE. Din acel moment nu mai avem doar o comedie, filmul devine mult mai complex, se bazeaza mai mult pe povestea de iubire.
Eroul nostru WALL·E (Waste Allocation Load Lifter: Earth class) este un robot ruginit, urat si murdar iar ea este EVA (Extra-Terrestrial Vegetation Evaluator), un robot-sonda rapid, elegant, performant si dotat cu o arma laser, venita de pe o nava si care la fel ca ceilalti roboti ce-i seamana are de urmat o directiva precisa.
Povestea de iubire porneste greu, EVE aproape ca nu-l baga in seama pe WALL·E, directiva era directiva. WALL·E nu abandoneaza repede, era prima lui iubire si poate singura, asa ca apeleaza la tot arsenalul pe care il cunoaste, la inceput este glumet, apoi protector si rabdator, chiar daca sufera mult, nu o paraseste pe EVE cand aceasta pare sa aibe probleme, ba chiar o uramareste in spatiu cand EVE este luata inapoi pe Axioma, nava-mama de pe care venise.
Daca pe Pamant iubirea venea doar dinspre WALL·E, pe nava Axioma avem parte cu adevarat de iubire, povestea dintre cei doi este una dintre cele mai frumoase vazute vreodata intr-un film de animatie.
Un film minunat cu o lectie despre prezent si viitor, privita prin ochii unor robotei al caror procesor are si ceva urme de ratiune.

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 3,505 afisari

4 comentarii on “WALL·E (2008)”

 • 11 August, 2010, 15:20

  Un film interesant…

 • 30 October, 2010, 19:01

  WALL·E chiar a fost cel mai bun film de animatie al lui 2008. Merita vazut.

 • kukri
  28 January, 2011, 20:53

  renuntati oameni buni sa descrieti filmul, intriga… ati luat-o razna???? in cazul acestui film, era de ajuns sa scrieti: EXCELENT!!!! nota 10! nu-l ratati! ufff Doamne!

Trackbacks

 1. Castigatorii premiilor BAFTA 2009 | Filme Bune

Adauga Comentariu

Close