Australia (review)

Post adaugat in [ Romantic ]


Are toate cliseele australiene la care te poti gandi, de la canguri si Nicole Kidman pana la aborigeni care se plimba de aici de colo si bineinteles celebra melodie Waltzing Matilda.

Dar cel mai asteptat si suprafinantat film al regizorului Baz Luhrmann, Australia, reuseste in ciuda problemelor sa evite sa se transforme intrun stereotip al filmelor pe aceiasi tema. In schimb, se transforma intr-o poveste multifatetata care descrie Australia anilor ’40, care este cand, incredibil de frumoasa cand devastator de cruda.

Descris ca fiind o incrucisare intre Gone with the Wind si Out of Africa, filmul defapt nu se asemana prea mult cu nici unul din cele doua in afara de peisajele spectaculoase ce aduc cu cele din Out of Africa si un scenariu vag asemanator cu cel din Gone with the Wind.

In acest caz, Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman), o aristrocata britanica fara pasiuni, mosteneste o vasta ferma de vite undeva in nordul Australiei si care afla de un complot pentru deturnarea acesteia. Fortata de imprejurari, Ashley este nevoita sa apeleze la ajutorul Drover( Hugh Jackman), un cowboy local, pentru a-i mana imensa turma sute de mile prin desertul Kuraman pana in Darwin.
Cei doi se indragostesc unul de celalalt, si desi pare foarte previzibil nu e deloc asa.

Se speculeaza ca Australia a depasit cu 30 de mil.$ bugetul de 100 de mil.$ alocat si ca pana in ultimul moment au fost incertitudini privind reusita finalizarii filmului inainte de mare premiera. Australienii, care sunt deja indragostit de pelicula, vor umple salile de cinema, dar pentru a-si amortiza investitia Luhermann are nevoie sa intre in inimile publicului american.

Premiera in Marea Britanie pe 26 decembrie.

Trailer Australia:

[Recenzie preluata]

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 3.00 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 2,611 afisari

Un comentariu on “Australia (review)”

Trackbacks

  1. 4 luni, 3 saptamani si 2 zile ocupa locul 6 | Filme Bune

Adauga Comentariu

Close