Il Buono, il brutto, il cattivo (1966)

Post adaugat in [ Actiune ]

Il Buono, il brutto, il cattivo/The Good, The Bad and The Ugly este unul dintre cele mai reprezentative western-uri, multi spun ca ar fi cel mai bun. Cu Sergio Leone regizor si actorii Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef, nu ne miram ca este considerat numarul 1. Filmul face parte dintre cele trei filme memorabile ale lui Sergio Leone: Per un pugno di dollari (1964), Per qualche dollaro in più (1965) si Il Buono, il brutto, il cattivo (1966), toate cu Clint Eastwood in rolul principal, in limba italiana si fara strop de Holywood in ele.

Actiunea deloc previzibila din Il Buono, il brutto, il cattivo este plasata in timpul Razboiului Civil, cel bun este Blondie (Clint Eastwood), cel rau este sadicul si neiertatorul Angel Eyes (Lee Van Cleef) iar cel urat este lacomul Tuco (Eli Wallach). La inceput avem parte de cardasia dintre Blondi si Tuco, cel din urma este predat serifilor pentru ca Blondi sa incaseze rascumpararea pusa pe capul lui, apoi Tuco este salvat de la spanzuratoare si cei doi impart banii. Pe de alta parte, Angel Eyes se afla pe urmele lui Bill Carson, afla ca acesta stia unde este ingropata o comoara in valoare de 200.000 dolari. Insa la Bill Carson, chiar inainte ca acesta sa moara, ajung cei doi, Blondie si Tuco, astfel cei doi ajung sa detina secretul cu locul unde este ingropata comoara, problema este ca fiecare stia jumatate din secret, Tuco stia cimitirul iar Blondie stia groapa in care se afla comoara. Astfel cei doi trebuie sa-si acorde incredere unul altuia. Suspansul creste in momentul in care cei doi ajung pe mainile lui Angel Eyes, si el in cautarea comorii.
Filmul se sfarseste intr-un veritabil duel al mortii, in trei.

Nu stiu daca este cel mai bun western, poate este, totusi mie mi se par unele scene cam trase de par, insa garantat este westernul cu cea mai buna coloana sonora, muzica lui Ennio Morricone din acest film este inegalabila.

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media: 4.20 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 1,947 afisari

Adauga Comentariu

Close