Lakeview Terrace (2008)

Post adaugat in [ Thriller ]

Pana acum au fost multe filme cu conflicte intre vecini, multe dintre ele adevarate drame.
In filmul Lakeview Terrace regizorul Neil LaBute adaga in plus si ura rasiala, este vorba de un politist care nu apreciaza deloc faptul ca vecinii care tocmai s-au mutat langa el sunt un cuplu interrasial, el este alb, ea este de culoare.
Lakeview Terrace se bazeaza mult pe prestatia lui Samuel L. Jackson si nu este deloc gresit acest lucru, actorul este printre putinii care reusesc sa intre complet in pielea personajului, pe ecran nu avem parte de caracterul lui Samuel L. Jackson, avem parte numai de caracterul politistului Abel Turner din L.A aflat aproape de varsta de pensionare, un politist sever cu proprii copii, riguros la serviciu si care tine neaparat sa dea o lectie fiecarui infractor ce ii cade in mana, un politist caruia ii displace faptul ca langa el tocmai s-a mutat un cuplu cu o relatie interrasiala. Filmul ne arata acest lucru de la bun inceput, se vede pe fata lui Abel Turner (Samuel L. Jackson), cand noua familie sta langa piscina si se pare ca relatia este intre o tanara de culoare, Lisa Mattson (Kerry Washington) si un batran de culoare, atunci Abel Turner priveste cu simpatie prin geam spre piscina vecinilor, insa cand isi da seama ca omul in varsta este tatal fetei si ca aceasta de fapt are o relatie cu tanarul alb, Chris Mattson (Patrick Wilson), atunci privirea lui Abel Turner se schimba, transformandu-se intr-una de ura.
Lakeview Terrace vrea sa ne arate cum o banala relatie cu un vecin, relatie pe care multi nu o iau in considerare, atunci cand se muta intr-o casa noua, poate sa se transforme in cosmarul vietii.

Fericirea tanarului cuplu nu este afectata atunci cand, in prima noapte a lor, in noua casa, somnul le este tulburat de intrarea brutala pe geam a luminii unui reflector. Credeau ca acest lucru se rezolva cu o simpla discutie a doua zi cu vecinul lor politist, nu-si dau seama ca era vorba de o prima interventie rauvoitoare in intimitatea lor. Politistul erijat in cainele de paza al cartierului se arata extrem de revoltat de relatia amoroasa interrasiala dintre sotii Mattson.
Pe masura ce timpul trece relatia dintre tinerii casatoriti si vecinul lor nu tinde deloc sa merga spre normal, din contra, Abel Turner devine tot mai ostil si mai agresiv cu sotii Mattson. Pana la urma, politistul ii spune tanarului Chris Mattson intentiile lui si ii da de inteles ca nu sunt deloc bine primiti in cartier.
Abel Turner se foloseste de orice motiv pentru a le da o noua lectie vecinilor lui, un chistoc aruncat pe gazonul lui, educatia copiilor, etc. Toate aceste interventii si hartuiri la care sunt supusi, ii determina pe sotii Mattson sa riposteze si ei la randul lor.
Pana la consecinte dramatice nu mai este decat un pas.

Lakeview Terrace este un thriller bun, nu departe de relitate, cu o prestatie buna a lui Samuel L. Jackson, atat de buna incat ii cam eclipseaza pe mai tinerii Patrick Wilson si Kerry Washington. Filmul este imprevizibil la inceput, insa odata cu aflarea intentiilor lui Abel Turner, ne cam dam seama ce va urma.

Subtitrare Lakeview Terrace

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 2.00 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 1,535 afisari

Adauga Comentariu

Close