Seven Pounds (2008)

Post adaugat in [ Drama ]

O drama ce merita toata atentia, un film ce merita vazut oricand si care iti ofera mai mult decat o interpretare si niste personaje, iti ofera o lectie de viata adevarata.

Ne-am obisnuit sa vedem la stiri tot felul de oameni iresponsabili, care omoara persoane nevinovate si pe deasupra fug de la locul accidentului. Contrar acestor cazuri, povestea lui Ben Thomas (Will Smith) este diferita si tragica. O viata perfecta, o logodnica minunata, un serviciu bun, si multe realizari care ii caracterizau viata. O clipa de neatentie este de ajuns, ca sa faca un accident extrem de grav, soldandu-se cu moartea a 7 persoane printre care si iubita sa.

De atunci, rolul sau este acela de a salva 7 vieti, de a gasi 7 cazuri impresionante, care merita atentie si o parte din el. Incepe cautarile sub identitatatea fratelui sau geaman, agent FISC. Sub pretextul ca vrea sa le acorde o sansa celor care au datorii, el incearca sa descopere daca aceste persoane merita sau nu ajutorul sau. Cele 7 nume si cazuri ce trebuiau ajutate: Ken Anderson, Monica Freeman, Anne Rice, Steven Philips, Sarah Jensen, Susan si Emily, cea din urma fiind si cea de care se indragosteste. Aceasta avea grave probleme de sanatate, avand nevoie de un transplant de inima, fiind in cel mai avansat stadiu, ramanandu-i doar cateva saptamani de speranta.

Filmul se face deosebit prin decizii si actiuni. Fara ajutorul sau, sansa celor 7 persoane de a trai era redusa. Sfarsitul este emotionant, actorul renuntand la asteptare, la speranta de a avea o familie, si isi daruieste inima femeii care il facuse sa simta din nou fiorul dragostei.

Pentru a intelege in ce consta cuvantul daruieste trebuie sa urmariti acest film pentru a invata ce inseamna dorinta de iubire si ajutor. Este o pelicula ce se caracterizeaza prin decizii si actiuni, ce sugereaza fiecaruia mesajul ca un om poate schimba soarta celor din jur, prin deciziile pe care le ia. Un film ce vrea sa demonstreze ca viata poate fi mai frumoasa atunci cand ajuti din inima. Will Smith face un rol exceptional, asemeni si Rosario Dawson. Scenariul de inalta calitate, interpretat si transpus pe pelicula intr-un mod impresionant. Se pare ca dupa drama din 2006 The Pursuit of Happyness, Will Smith reuseste inca un film de exceptie. Il recomand cu cea mai mare placere!

Trailer Seven Pounds:

Subtitrare Seven Pounds

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 voturi, media: 4.00 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 3,545 afisari

3 comentarii on “Seven Pounds (2008)”

 • Bogdan
  14 December, 2009, 15:37

  Ai stricat tot farmecul. Crezi ca mai are cineva placerea sa-l vada dupa ce l-ai povestit tu aici… chiar si finalul? :|

  Ar trebui,sus, langa titlu sa scrii SPOILER ALERT !

 • Avram Mirabela
  23 February, 2010, 17:05

  Mie, spre exemplu, mi-a placut descrierea si intentionez sa-l vad :)

 • kukri
  28 January, 2011, 20:50

  de acord cu Bogdan. este impardonabila iresponsabilitatea de a descrie filmul. critica nu inseamna descrierea intrigii urmata de maximum 20 cuvinte ce cred ei ca le apartin. bine ca l-am vazut inainte sa citesc aceasta greseala. nota 1 pentru admin-ul acestui site, ca nu a sters inca post-ul. el detine iresponsabilitatea maxima.

Adauga Comentariu

Close