The Bucket List (2007)

Post adaugat in [ Actiune ]

Tinand cont de cei doi actori foarte buni, Jack Nicholson si Morgan Freeman , si de scenariu, filmul este unul bun, care ofera o adevarata lectie de viata.

Cei doi, Edward si Carter, ajung internati in acelasi salon, diagnosticati de cancer in ultima faza, spitalul apartinand celui dintai. Filmul ni-i prezinta la inceput in ipostaza a doi oameni care nu se suporta, avand prioritati total diferite in viata. Edward, detinatorul spitalului si un mare om de afaceri, cu o avere de trilioane de dolari, si Carter, un om foarte inteligent, insa mecanic auto, datorita celor trei copiii pe care trebuise sa ii creasca. Ajunsi pe patul de spital, in acelasi salon, desi la inceput se urasc, cei doi sunt nevoiti sa se imprieteneasca, pentru a putea face acest chin mai usor. Incepand sa vorbeasca, ei descopera lucruri diferite unul despre celalalt, pana in ziua in care amandoi afla ca mai au doar 6 luni de trait.

De aici, incepe aventura celor doi, care realizeaza o lista cu ceea ce au de facut in viata, cu ultimele dorinte pe care le mai pot realiza in cele 6 luni. Calatoria celor doi cuprinde o mare parte din lume, si incet, incet, dorintele de pe lista incep sa se realizeze. Pentru ultimele 3 dorinte, situatia este mai dificila, pentru ca este legata de familiile lor, si fiecaruia dintre ei ii este greu sa faca marele pas. Intr-un final, Carter moare, reusind sa realizeze ceea ce isi propusese, insa lasand o mare durere in sufletul sotiei sale si al familiei. Va reusi si Edward sa intregeasca aceasta lista?

Filmul are si cateva momente plictisitoare, iar calatoria celor doi nu este atat de fantastica, ajungand uneori la cota de penibil. Pentru a constata ca este un film bun, trebuie sa il privesti pana la sfarsit si sa extragi din el esentialul: cel mai important in viata este nu doar tu sa fii fericit, ci sa oferi fericire si celor din jurul tau. Al doilea lucru pe care il putem invata este seninatatea in fata mortii, dorinta de a realiza cat mai multe si de a nu te lasa invins in fata celor mai cumplite stari fizice. Un ultim lucru pe care l-am apreciat, este dorinta de a simti intr-o casnicie ceea ce ai simtit si la inceput. Daca o data cu trecerea timpului totul se schimba, macar inainte de a parasi aceasta lume, trebuie sa mai retraiesti emotia unei prime iubiri.

Trailer The Bucket List

Subtitrare The Bucket List

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 4.50 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 2,833 afisari

2 comentarii on “The Bucket List (2007)”

  • Mircea
    11 December, 2008, 7:25

    Un film simpatic cu 2 grei ai cinematografiei

Trackbacks

  1. Cati ani are iubirea? | spuse pe blog

Adauga Comentariu

Close