Changeling (2008)

Post adaugat in [ Drama, Thriller ]

Un film in regia lui Clint Eastwood, care merita toata atentia. Este unul din filmele care pe mine m-a impresionat foarte mult si care merita vazut neaparat pentru a simti ceea ce inseamna un film bun.

Actiunea? Este una foarte complexa, unde Angelina Jolie (Christine Collins) face un rol exceptional, de nota 10. O simpla zi de munca face ca totul sa se schimbe in viata ei. Chiristime, mama unui baietel de 9 ani, nevoita sa plece la serviciu, il lasa pe acesta singur acasa, apeland si la cativa vecini. Disperarea acestei mame incepe in momentul cand revine acasa iar baiatul este disparut. Apelul sau la politie a facut ca aceasta poveste sa devina una uimitoare. Filmul este plasat in anul 1928, California, unde rolul femeii in societate era unul minor, iar politia detinea controlul total in stat. Dupa 5 luni de cautari, politia, pentru a nu se pune intr-o lumina proasta in fata presei, ii aduce alt copil, argumentandu-i ca a suferit diverse schimbari copilul sau, insa nu este altul, precum intuitia de mama ii spunea. Christine nu a renuntat la lupta, continuand sa spere ca il va gasi pe baiatul ei, desi politia inchisese acest caz si au trimis-o intr-un centru de reabilitare psihica pentru a obliga-o sa semneze ca acela este fiul sau, fara a mai aparea nicio complicatie. Ducand lupta mai departe, mamei disperate i se alatura parintele Briegleb, constient de treburile murdare ale politiei din Los Angeles, personaj ce o va ajuta major in actiunile sale.

Povestea ia un curs diferit, cand acest caz se intercaleaza cu un alt caz, al unui minor ramas in mod ilegal in aceasta tara. Din fericire, copilul este investigat de politistul care trebuie, acesta marturisindu-i un crud adevar: moartea a 20 de copii, unde implicat este varul sau. Acesta ii recolta dupa strada, mintind ca parintii copiilor respectivi ii trimisesera pentru ca au avut un grav accident. Copiii erau dusi la o ferma si ucisi cu brutalitate, cateodata si 4-5 deodata. Parintii erau terminati dupa disparitia copiilor sai, iar curajul de a apela la politie in situatia in care aceasta era corupta, era foarte mic. Sfarsitul filmului scoate la iveala acest caz, unde numai 3 din copii au reusit sa scape fara a fi omorati. Se afla si Walter Collins, fiul Christinei, printre acestia?

Un film care m-a impresionat prin drama traita de o mama, prin scenariul si realitatea anilor 28′, a unor cazuri cu care lumea se mai confrunta si in ziua de azi, unde interesele celor de la putere sunt cele mai cumplite crime. Este un film exceptional ce merita vazut.

Trailer Changeling

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 voturi, media: 4.33 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 3,982 afisari

Adauga Comentariu

Close