Defiance (2008)

Post adaugat in [ Drama ]

Defiance este un filmul in care Daniel Craig demonstreaza ca in afara de 007 stie sa faca si alte roluri bune, iar in cazul de fata rolul este chiar reusit, interpretarea si accentul rusesc sunt de nota zece.
Regizorul Edward Zwick (Blood Diamond) a vrut sa faca si el un film despre holocaust, s-a inspirat dintr-o poveste reala si a iesit un film reusit, insa filmul nu va ramane ca unul reprezentativ, cel putin pe mine alte filme despre masacrarea evreilor m-au impresionat mai mult.
Caracterul oamenilor in Defiance este bine aratat, cel mai bine sunt reprezentati rusii si cel mai putin bine nazistii (prea prostuti), dar in medie este un film care nu exagereaza mult.
Filmul se bazeza mult pe deciziile fratilor Bielski, razbunare, intoarcerilor de situatii, certuri si impacari, remuscari, deznadejde si speranta, filmul este complex, poate putin cam lung, scenele de lupta bine realizate, doar putin nerealiste exploziile obuzelor, grenadelor si bombelor (putere prea mica de distrugere) dar luate la un loc, toate aceste lucruri fac din Defiance un film reusit.

Am remarcat si in Defiance ca si in alte filme de razboi, ura antisemita fata de evrei a multor popoare, in The Pianist ii avem pe polonezi, in La Vita è Bella sunt italieni cei care ii urasc pe evrei, iar in Defiance avem poporul rus, chiar daca influenta nazistilor a fost mare, nu poti sa nu te intrebi ce altceva a provocat aceasta ura.

Subtitrare Defiance

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi, media: 4.38 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 26,655 afisari

Un comentariu on “Defiance (2008)”

Trackbacks

  1. Defiance

Adauga Comentariu

Close