Doubt (review)

Post adaugat in [ Drama ]

John Patrick Shanley isi vede in sfarsit creatia, Doubt, transpusa pe marele ecran, o poveste despre cautarea adevarului, puterea convingerii si consecintele devastatoare ale justiei oarbe guvernata de subiectivitate.

Anul e 1964, biserica  sf. Nicholas  din Bronx.  Un preot carismatic si plin de viata, parintele Fynn (Philip Seymore Hoffman) incearca sa schimbe obiceiurile si traditiile foarte restrictive ale scolii adiacente bisericii. Acestea au fost pastrate cu sfintenie de sora Aloysius Beauvier (Meryl Streep) care crede in puterea fricii si a disciplinei. Schimbarile politice aduc la randul lor schimbari in randul scolii, care trebuie sa accepte pentru prima oara un elev de culoare, Donald Miller. Dar cand sora James (Amy Adams), o inocenta plina de speranta isi impartaseste cu sora Aloysius suspiciunea fata de parinte Flynn cum ca acesta i-ar acorda prea multa atentie noului elev, aceasta porneste o cruciada personala pentru a descoperi adevarul si sa-l demita pe Flynn.  Lupta dintre acestia amentinta sa rupa definitiv legatura dintre Biserica si Scoala cu rezultate devastatoare.

Trailer Doubt:

[Recenzie preluata]

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 2,359 afisari

Un comentariu on “Doubt (review)”

  • andreea
    15 May, 2010, 11:28

    recomand cu tarie acest film! este unul dintre cele mai reusite filme pe care le-am vazut in ultimii 10 ani. Desi actiunea se petrece undeva la mijlocul secolului trecut, subiectul si mesajul este foarte actual. Compasiunea si iubirea fata de ceilalti sunt vazute ca si slabiciuni. pentru mine este un film e colectie.

Adauga Comentariu

Close