Nunta Muta (2008)

Post adaugat in [ Drama ]

Un film in regia lui Horatiu Malaele care merita vazut. Printre singurele filme romanesti pe care le-am vazut pana la final si care mi-au si placut.

Desi fara a avea conflicte puternice, acest film pare mai scurt decat este, actiunea este simpla, iar cine a trait intr-un mediu rural intelege profund evenimentele ce se petrec acolo.

Filmul este bazat pe o intamplare reala petrecuta intr-un sat romanesc in anul 1953. Pelicula debuteaza cu incercarea unor tineri de a realiza un reportaj cu evenimente neobisnuite petrecute intr-un sat parasit. Ei afla de la primar, care fusese martor la evenimentele petrecute cand s-a intamplat nenorocirea in acel sat, ca totul s-a ruinat datorita unei nunti. Mara  (Meda Victor) doreste sa se casatoreasca cu Iancu (Alexandru Potocean), insa cand cei doi se hotarasc sa faca nunta, se anunta moartea lui Stalin si se declara doliu international timp de 7 zile. Cum parintii celor doi nu sunt de acord cu aceasta decizie, pentru ca facusera destule pregatiri si invitatii sosisera, se hotarasc cu totii sa fie o Nunta Muta. Aceasta este mutata in casa, si niciun invitat nu avea voie sa spuna niciun cuvant. Toate astea pana cand toti se ametesc din cauza bauturii si uita de legamantul facut, de a nu scoate niciun sunet. In acel moment, nunta se desfasoara intr-un mod galagios, iar trupele sovietice pun stapanire pe aceasta nunta, toti barbatii fiind deportati. C

Filmul trebuie urmarit pentru savoarea glumelor care se fac, cu privire la perioada comunismului, dar si reflectarea conditiei omului de la tara. Un film de nota 9+.

Trailer Nunta Muta

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi, media: 4.50 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 3,999 afisari

4 comentarii on “Nunta Muta (2008)”

 • alex
  17 March, 2009, 12:38

  Mai interesant este ca Horatiu si-a amintit o poveste care ar fi fost adevarata. Cateva minusuri pentru cativa actori, as spune. De la scene comice sau dure la scene de sex intr-o perspectiva pur romaneasca, perfect adaptata acelor vremuri – idei pe care nu le intalnesti si in alte filme; nota 9, de acord.

 • anca
  9 November, 2009, 10:53

  Este unul din cele mai bune filme vazute in ultima perioada. As putea spune ca “se bate” cu “Morometii” pentru cel mai bun film romanesc ever! Si mai are ceva ce nu gasesti in filmele romanesti: un sunet excelent. Felicitari! Se poate!

 • Horia
  8 December, 2009, 0:41

  Am vazut un film bun ! Este un film care iti starneste sensibilitatea in mod aproape extrem. Sau poate mi-a starnit-o doar mie ! Bravo ! Eu ai dau nota 10 !

 • kukri
  28 January, 2011, 20:41

  8 cu indulgenta! L-a salvat sunetul, scenariul si jocul actorilor. Ca regie, grele si impardonabile greseli. sau nota 10+ daca nu iei in calcul aceste gafe sau nu le cunosti. uneori, cunoasterea nu este o fericire. oricum, fata de atatea filme romanesti, mute din punct de vedere artistic sau emotional, acesta macar te binedispune, este o idee nou ce iese din frontul imbecil al cinematografiei din ultimii 20 de ani. sa numim acest film, o gluma cinematografica, un banc regizoral, dar ambele cu poanta foarte buna si un dar narativ atragator. l-as pozitiona al doilea dupa Filantropica dar la mare distanta, dpdv al ineditului.

Adauga Comentariu

Close