The Reader (2008)

Post adaugat in [ Drama, Romantic ]

Nominalizat anul acesta la Oscar pentru cea mai buna pelicula, filmul reuseste sa te lase cu un gust amar.

Daca inceputul filmului debuteaza cu o poveste de dragoste clasica, cum probabil ne asteptam sa vedem pe tot parcursul lui, de la jumatate totul ia o intorsatura neasteptata. Un tanar de numai 15 ani, Michael Berg (Ralph Fiennes), se imbolnaveste de scarlatina si cade pe strada, insa este ajutat de o femeie de 2 ori mai in varsta decat el, pe nume Hanna Schmitz (Kate Winslet). Dupa cele trei luni imobilizat la pat, tanarul se hotaraste sa mearga sa ii multumeasca celei ce il ajutase. Intamplarea face ca cei doi sa traiasca o puternica aventura pasionala, de dragoste. Aceasta relatie implica actiuna de a citi a tanarului  Michael, care ii recita din diverse carti iubitei lui. Pana intr-o zi cand aceasta dispare, fara a lasa nicio urma, timp de cativa ani. De aici actiunea filmului cunoaste un alt curs, cei doi se reintalnesc la un proces, cand el este student la Drept, interesat de procesele impotriva criminalilor nazisti, iar Hanna este una din cele 6 acuzate pentru crima persoanelor aflate in lagare. Din nefericire pentru aceasta, care nu stia sa citeasca sau sa scrie, i se insceneaza un raport care o face direct vinovata si raspunzatoare de moartea a 300 de persoane. De aici se pare ca filmul este menit sa evidentieze faptul ca un singur om poate lasa o puternica amprenta asupra vietii tale. Daca vor ramane cei doi impreuna si ce se va intampla cu povestea lor de dragoste, trebuie sa urmariti.

Kate Winslet face un rol exceptional, controleaza foarte bine situatia in care este, iar tanarul inocent, indragostit pentru prima data, face din inceputul acestui film o adevarata poveste de dragoste.  Cred ca filmul a fost nominalizat la Oscar, indeosebi pentru povestea prezentata si faptul ca tema se bazeaza pe Holocaust.

Trailer The Reader

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media: 4.20 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 6,058 afisari

3 comentarii on “The Reader (2008)”

 • 3 February, 2009, 10:48

  Tema asta a Holocaustului prinde foarte bine la Academia Americana de Film. Si tare banuiesc ca filmul acesta porneste din pole position.

 • alex
  17 March, 2009, 12:41

  Mie nu mi-a placut actrita, mi s-a parut nepotrivita pentru acel rol.
  Eu as vrea sa vad pe acest site mai multe productii care nu sunt ale americanilor.

Trackbacks

 1. Castigatorii premiilor BAFTA 2009 | Filme Bune

Adauga Comentariu

Close