Valkyrie (2008)

Post adaugat in [ Drama ]

Tom Cruise face un rol exceptional, interpretand rolul colonelului SS Claus von Stauffenberg care initiata un complot impotriva lui Adolf Htler, impreuna cu un grup de germanii care nu erau adepti ai conducerii naziste, urmand sa preia conducerea Germaniei pentru a opri razboiul.

Toate detalii sunt puse la punct, SS Claus von Stauffenberg  este provomat de catre generalul Friedrich Olbricht, reusind sa afle toate secretele si intalnirile lui Hitler, facandu-l sa semneze chiar si Valkyrie, o operatiune ce a fost modificata, ea fiind o situatie de urgenta menita a fi folosita in ultima instanta in cazul revoltei impotriva guvernarii naziste. Desi atentatul de pe 20 iulie 1944 a esuat, el a avut rolul de a arata intregii lumi ca exista si germani care pun mai presus onoarea, principiile, dreptatea, decat castigul personal. Un film ce te pune in fata celui de-al Doilea Razboi Mondial, in fata unei politici care a omorat milioane de oameni si care a fost invinsa, din punctul de vedere al dreptatii, de doar cativa oameni.  Sfarsitul a fost cutremurator, faza in care Ludwig Beck ( Terence Stamp ) se impusca in cap, iar acel ofiter se pune in fata colonelului SS Claus von Stauffenberg in momentul impuscarii acestuia, ne arata ca au existat si oameni care au pus tara mai presus de ei.

Un film ce merita vazut, ce are ca scop constientizarea istoriei, ce ne prezinta unul dintre cele mai importante comploturi de a il ucide pe Hitler, si desi toata lumea cunoaste sfarsitul acestei operatiuni, magia consta in suspansul pe care ti-l ofera pana la ultimele minute. O istorie bine realizata, cu un rol de zile mari facut de Tom Cruise.

Trailer Valkyrie

Subtitrare Valkyrie

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Popularitate: 1,963 afisari

Adauga Comentariu

Close