Saving Private Ryan (1998)

Post adaugat in [ Actiune ]

      Un film impresionant in regia lui Steven Spielberg, unul din cele mai bune filme facute vreodata.Povestea impresionanta a filmului a marcat lumea intreaga.

  Povestea este deosebita in cazul fratilor Ryan, a caror mama ramane marcata pe viata dupa ce afla de moartea celor 3 fii ai sai in razboi.Afland de aceasta uimitoare intamplare guvernul hotaraste sa faca tot posibilul sa-i trimita acasa ultimul fiu ramas James Ryan (Matt Daemon) pentru a-i mai alina din durerea pierderii celorlaltii fii.

Cel desemnat pentru a-i aduce fiul acasa doamnei Ryan este Capitanul John Miller (Tom Hanks) care impreuna cu 8 oameni din batalionul sau porneste in cautarea lui James Ryan.

Dupa ce 2 oameni isi dau viata pentru a ajunge la Ryan,Cpt Miller reuseste sa-l gaseasca insa Ryan refuza sa mearga acasa si sa-si paraseasca restul camarazilor cu care pusese la cale sa apera podul impotriva nemtilor.

Pe acel pod se duce o lupta eroica din care aproape toti oamenii lui Miller mor, insa acestia reusesc sa-si duca la bun sfarsit misiunea si anume Salvarea Soldatului Ryan.

Filmul se termina cu inceputul, in cimitirul eroilor unde Ryan ii multumeste Cpt Miller pentru tot ce a facut pentru el si tuturor care s-au jertfit pentru viata lui, jurand sa duca o viata buna.Un film despre devotament, iubirea de patrie si daruirea propriei vieti pentru a-si indeplini misiunea pe care au avut-o.

Un film care merita vazut si care imbina trairile oamenilor dintre viata si moarte din cruntul razboi luptand pana la moarte sub o deviza “scapa cine poate”.Din partea mea acest film primeste nota 9.

 

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 4.71 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 6,515 afisari

Adauga Comentariu

Close