The Book of Eli (2010)

Post adaugat in [ Actiune ]

De la film am avut asteptari mai mari, de fapt, mai multe de la Denzel Washington. N-a fost sa fie.
Actiune in genul celei din The Book of Eli am vazut in Mad Max si I Am Legend, iar interpretari ca a lui Denzel am vazut de atatea ori la Clint Eastwood, in filmele western.

Primele 10 minute din film le puteti pierde linistiti, nu se intampla nimic si, daca stau bine sa ma gandesc, nici in urmatoarele 10. Actiunea incepe dupa vreo 20 de minute, cand avem o scena de lupta, normal ca el, Eli (Denzel Washington), eroul nostru, desi n-ar fi vrut, face praf cativa banditi care jefuiau la drumul mare.
Din acest moment incepe povestea filmului, dezvaluita pas cu pas, dar pe care eu n-am prea inteles-o.
Daca marele razboi a pornit din cauza religiei si, prin urmare, supravietuitorii acestui razboi au luat decizia sa distruga toate cartile religioase, pentru a preveni repetarea dezastrului, de ce alege Eli sa pastreze ultima copie a Bibliei, partial responsabila pentru dezastru? Care-i ideea?
In fine, poate este ceva care mie imi scapa.

Revenind la film. Drumul spre vest, facut de Eli, nu putea sa fie unul fara greutati, astfel apare Carnegie, personajul negativ care vrea sa puna mana pe Biblie pentru a utiliza religia ca ideologie si control politic.

Finalul, cu Solara (Mila Kunis) devenita razboinica, este pur si simplu ridicol. Pai fata asta tipa ca disperata cand doi voiau s-o violeze, acum e razboinica? :)

Voteaza acest post:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din maxim 5)
Loading...
Popularitate: 2,262 afisari

Un comentariu on “The Book of Eli (2010)”

  • kukri
    28 January, 2011, 20:22

    mai uita-te o data la film si apoi vezi daca nu cumva ar fi necesars a stergi 85% din comentariu; pe bune, prieteneste ti-o spun. sunt sigur ca asa ai sa faci si atunci, sterge si comentariul meu, pe care l-am postat ca factor de echilibru…

Adauga Comentariu

Close